Már ez a második fánk recept ami a blogon van. Mostanában ezt a fajtát csináltam, mi ezt nagyon szeretjük. Igazán puha és isteni finom.
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 5g só
- 55g cukor
- 2-3 csipet fahéj
- narancs és citromhéj
- 40 ml rum
- 3 db tojássárga
- 230 ml tej
- 25 g élesztő
- 45g vaj vagy margarin
Elkészítés:
- Összegyúrom a hozzávalókat azzal, hogy a zsiradékot csak utólag adom hozzá.
- A tésztát egy kiolajozott edénybe rakom és lezárom, kb 45 percet pihentetem.
- Pihentetés után 62-63 grammos darabokra szedem, nekem így készült 15 db fánk.
- A tésztát gömbölyítem (vagy fonom, mint a császárzsemlét), és lisztezett sütőlemezre teszem, letakarom konyharuhával és kb 60 percet pihentetem.
- 1-1.5 liter olajat melegítek kb 170 fokra, ebben fogom kisütni a fánkokat.
- Először a gombócok közepébe egy mélyedést nyomok, majd a tetejükkel lefele belerakom a forró olajba, és lefedem fedővel. Így kb 2 percet sütöm. Majd megfordítom és már fedő nélkül sütöm a másik oldalát szintén 2 percig.
- Porcukorral és lekvárral tálalom. A fonott fánkokat cukros-vaníliáscukros-fahéjas keverékbe forgatom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése