2023. február 19., vasárnap

Magvas buci

 Ezt a receptet mindenképpen próbáljátok ki! Egyre több egészségesebb kaját próbálok itthon bevezetni a hétköznapokba. Több-kisebb sikerrel. :D Ez  a buci recept viszont nagy sikert aratott nálunk, a gyerkeknek is nagyon ízlett.



Hozzávalók:

  • 455 g finomliszt
  • 65 g teljeskiörlésű rozsliszt
  • 130 g teljeskiörlésű búzaliszt
  • 18 g só
  • 13 g cukor
  • 160ml tej
  • 22 g élesztő
  • 200 ml víz
  • 27 g zsír
  • magkeverék: napraforgó(60g), lenmag(60g), szezámmag(40g), tökmag (40g)
Elkészítés:
  1. Először a magokat összekeverem egy tálban, leöntöm  180 ml forrásban lévő vízzel. Megvárom míg kihűl, míg a magok magukba szívják a vizet.
  2. A langyos tejben elkeverek egy teáskanál cukrot és belemorzsolom az élesztőt, hagyom felfutni.
  3. Összekeverem a háromféle lisztet, belekeverem a kihűlt magkeveréket, majd hozzáadom az élesztős tejet, sót, cukrot, vizet. Elkezdem dagasztani, mikor már majdnem kész hozzáadom a zsírt is és készre dagasztom a tésztát.
  4. Kb 45 percen át pihentetem langyos helyen.
  5. A megkelt tésztát 12 részre osztom és formázom, majd vízbe és tetszőleges magkeverékbe mártom, végül tepsire helyezem, és középen bemetszem.
  6. A tepsin kb fél órát kelesztem.
  7. A sütőt alsó-felső sütési módba állítom, hőálló tálba vizet helyezek a sütő aljára és előmelegítem 250 fokra. 
  8. Mielőtt a forró sütőbe helyezem a bucikat megspriccolom a felületüket vízzel. Amint berakom őket a sütőbe, a hőfokot 210 fokra állítom, így sütöm kb 20-25 percig. A sütési idő felénél a vizes edényt eltávolítom a sütő aljából.
  9. A sütőből kivéve a bucikat ismét megspriccolom vízzel.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése