Nagy kedvencem a pogácsa. Enni is szeretem és készíteni is. Szerintem a legjobb recept a blogon is megtalálható sajtos pogácsa recept, de most valami ízesebbet ettem volna. Így esett a választásom a tepertős pogácsára.
Hozzávalók:
- 600 g liszt
- 200 g darált tepertő
- 60 g zsír
- 30 g élesztő
- 20 g só
- 5 g őrölt bors
- 1 tojás és 1 tojássárgája
- 3 ek száraz fehérbor
- 350 g tejföl
Elkészítés:
- Először a lisztben elmorzsolom a zsiradékot: a zsírt és a darált tepertőt. (Én ezúttal, mivel nem volt nekem tetsző tepertő a hentesnél, tepertőkrémmel dolgoztam, úgy hogy később csak fele mennyiségű sót raktam a tésztába)
- Második lépésként beleteszem a többi hozzávalót a tálba és jól kidolgozom a tésztát.
- Mikor már elválik a tészta az edény falától, akkor letakarom és félreteszem langyos helyen pihenni, kb fél órára.
- Pihentetés után nyújtom, rácsozom a tésztát és kiszaggatom a pogácsákat.
- A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire teszem, megkenem felvert tojással és langyos helyen kb 1 óráig kelesztem.
- A kelesztést követően a sütőt alul-felül sütési funkcióra állítom és 250 fokra előmelegítem. A forró sütőbe helyezem a pogácsákat, de amint betettem a tepsit a hőfokot lecsökkentem 210 fokra. Így sütöm készre a pogikat, kb. 18-20 perc alatt.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése