Isteni finom magvas zsemle receptet hoztam. :) Én teljeskiörlésű tönkölybúzaliszttel készítettem, de aki nem szereti a teljeskiörlésű liszteket szerintem simán tönkölybúzaliszttel vagy fehérliszttel is elékszítheti.
Hozzávalók:
- 330 g teljeskiörlésű tönkölybúzaliszt
- 220 g finomliszt
- 20 g élesztő
- 15 g só
- 3 g cukor
- 80 g mag a tésztába
- kb 350 ml víz
- tetejére magvak (napraforgó, szezámmag, tökmag)
Elkészítés:
- A kétféle lisztet a sóval, magvakkal összekeverem.
- A vízben feloldom a cukrot és belemorzsolom az élesztőt, összekeverem, feloldom benne.
- A lisztkeverékhez adom a feloldott élesztőt és jól kidolgozom a tésztát.
- Kb. 30-40 percig langyos helyen kelesztem.
- A megkelt tésztát 10 részre osztom, gömbölyítem, megszórom magvakkal és sütőpapíros tepsire helyezem.
- A megformázott zsemléket ismét 40-45 percig kelesztem.
- Sütés előtt a magvas zsemléket vízzel spriccelem meg.
- A sütőt előmelegítem 250 fokra, egy hőálló tálba vizet teszek a sütő aljába. A zsemléket a forró sütőbe helyezem, de egyből visszaveszem a hőfokot 210 fokra, így sütöm meg őket kb. 20-25 perc alatt.
- A sütőből kivéve ismét megspriccelem a zsemléket egy kevés vízzel.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése