Egy igazán finom torta receptet hoztam Nektek. Ez nekem nagyon-nagyon bejött. Valentin napra készítettem, ezért lett a dekoráció ilyen szivecskés. 💗
Hozzávalók:
Piskóta (2 db 22 cm-es tortaformához):
- 170 g kefir
- 1 tk piros ételfesték
- 100 g olaj
- 6 db tojás
- 200 g cukor
- 270 g liszt
- 15 g kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- vaníliáscukor
Krém:
- 350 g mascarpone
- 400 g habtejszín
- 100 g porcukor
Málnaszósz:
- 200 g málna
- 2 ek cukor
- 1 tk keményítő
Burkoló (svájci vajkrém):
Tortalapok:
- A kefirben elkeverem az ételfestéket, belekeverem az olajat.
- A tojássárgákat kikeverem habosra a cukor felével (gépi habverővel).
- Majd a tojássárgás masszához jól hozzádolgozom a kefires keveréket.
- A tojásfehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verem robotgép segítségével.
- Közben a száraz összetevőket összekeverem egy tálban, majd ezt a keveréket a piros masszához szitálom, és apránként elkeverem.
- Ezt követően, ebbe a fehérjehabot óvatosan belekeverem és mehet is a tortaformákba.
- 150 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütöm.
Krém + szósz:
- A mascarponét, a tejszínt és a porcukrot a robotgép táljába teszem és kemény habbá verem.
- Közben megcsinálom a málnaszószt. A málnát kevés vízzel, 2 evőkanál cukorral felteszem főni, mikor már egy kicsit sűrűsödik belekeverek 1 tk. keményítőt és tovább főzöm egy kicsit.
A tortalapokat elfelezem, így négy tortalapom lesz. Először a mascarponés krémmel megkenem a lapokat, majd meglocsolom a málnaszósszal, utána megint tortalap, krém málnaszósz... A torta tetejére felteszem az utolsó tortalapot. Ezt a tortát igazából a saját krémjével szokták burkolni, de én most svájci vajkrémet csináltam burkolónak.
Svájci vajkrém:
- A tojásfehérjéket jól kikeverem a cukorral, majd vízgőz fölé helyezem, figylek hogy a tál ne érjen bele a vízbe!
- Addig kevergetem vízgőz fölött, míg cukor teljesen fel nem olvad benne.
- Ekkor beleborítom a robotgép táljába és magas fokozatom kemény habbá verem, mindaddig, míg ki nem hűl.
- Ha kihűlt és szép kemény a habom, hozzáadagolom a szobahőmérsékletű vajat és szép simára dolgozom.
- Ezzel burkolom be a tortámat.
Most Valantin napra készült a torta, ezért a már korábban elkészített rózsaszín habcsókokkal és fondantszívekkel díszítettem.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése