Bevallom őszintén nem vagyok habcsók rajongó, lehet gyerekkoromban túl sokat ettem és besokalltam 😀 De fánkot készítettem és kimaradt egy nagyobb adag tojásfehérje, ezért kitaláltam, hogy Valentin napra csinálok egy kis habcsók dekorációt a tortámra. Készült még habcsók szív is ajándékba! ;)
Hozzávalók:
- 120 g tojásfehérje
- 240 g cukor
Elkészítés:
- Először egy fém tálban a tojásfehérjét jól kikeverem a cukorral, majd ezt a keveréket vízgőz fölé teszem: egy nagyobb edényben vizet forralok és a tálat ráteszem. Fontos: a tál ne érjen bele a vízbe!
- A cukros tojásfehérjét addig kavargatom vízgőz fölött, míg szép egynemű nem lesz. Ezt úgy lehet tesztelni, hogy ujjunk közé veszünk egy kis fehérjét és ha már nem érezzük a cukorszemeket, akkor lesz jó.
- Ezt a masszát beleborítom a konyhai robotgép üstjébe, és habverővel nagy fokozaton addig verem, míg kemény habot nem kapok, illetve míg ki nem hűl a hab.
- Ezután nincs más dolgom, minthogy habzsákba rakjam a habot és tetszőleges formájú habcsókokat nyomjak sütőpapírral bélelt tepsire.
- Ha színes habcsókokat szeretnénk, akkor keverjünk gél ételfestéket a habba.
- A sütőt alsó-felső sütésre állítom és előmelegítem 90 fokra, és kb 2 órán át szárítom a habcsókokat.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése