2021. február 13., szombat

Házi hamburger

 Az előző bejegyzésben leírtam a hamburger zsemle receptet, IDE KATTINTVA megtalálod. Most leírom, hogyan is csináljuk mi itthon a hamburger húspogácsát, és hogyan állítjuk össze a tuti házi hamburgerünket. Sajnos jó képet nem találtam,mert az utolsó alkalommal, mire észbe kaptam már megettük a hamburgereket, de itt egy korábbi kép a hambijainkról:


Hozzávalók a hamburgerhez:
  1. Hamburgerzsemle
  2. Húspogácsa
  3. Szeletelt bacon
  4. Cheddar sajt
  5. Lilahagyma
  6. Saláta
  7. Paradicsom
  8. Hamburgerszósz 

Hozzávalók a húspogácsához:

  • 0.5 kg sertés darálthús
  • 0.5 kg marha darálthús
  • 150 g kolozsvári szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek ketchup
  • 2 ek. mustár
  • 2 tk fehérbors


Elkészítés:
  1. A kolozsvári szalonnát kevés zsiradékon megsütöm és aprítógépben összeaprítom. A hagymát, fokhagymát szintén aprítógépben összeaprítom és összekeverem a szalonnával.
  2. A kétféle darálthúst összekeverem, majd belekeverem a szalonnát, hagymát, fokhagymát, ketchupot, mustárt, borsot, sót. Jól kidolgozom és hűtőbe rakom pihenni.
  3. Először a bacon szeleteket sütöm meg, utána veszem elő a darálthúsos keveréket.
  4. A húspogácsa mindkét oldalát megsütöm (az az igazi mikor grillen sütjük), amikor  a második oldalt sütöm rárakok egy szelet sajtot (legjobb a cheddar sajt) hogy ráolvadjon egy kicsit.
  5. Míg ez készül összeállítom a hamburgerszószt. 6 ek majonézt összekeverek 6 ek ketchuppal. Vagy a felnőtt változatot úgy készítem, hogy 6 ek majonézt 6 ek chili szósszal keverek el, és már kész is.
  6. Közben a zsemléket félbevágom és kenyérpirítón (vagy a grillen) egy kicsit megpirítom, ha egy picit megpirult a belseje teszek rá hamburgerszószt, erre rakom a husit, salátát, bacont, lilahagymát, paradicsomot, uborkát.        

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése