2020. december 13., vasárnap

Sajtos pogácsa

 


Hozzávalók:

  • 0.5 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 600 g liszt
  • 1 csapott ek. só
  • 300 g reszelt sajt
  • 250 g olvasztott vaj
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl
  • tetejére tojás és reszelt sajt
Elkészítés:
  1.  Tejet meglangyosítom, belekeverek 1 tk cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni.
  2.  A liszthez hozzákeverem a sót, a sajtot , beledolgozom a vajat, a tojást, tejfölt és az élesztős tejet. A tésztát alaposan összegyúrom, ezután lisztezett edénybe teszem, letakarom és 2 órára hűtőbe teszem. Általában úgy szoktam, hogy este megcsinálom és egész éjszakára beteszem a hűtőbe, majd reggel sütöm ki a pogikat.
  3. Pihentetés után kiveszem a hűtőből és lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom, majd kis pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Sütőpapiros tepsire teszem, megkenem felvert tojással és teszek a tetejükre egy kis sajtot. Kb egy órát még így pihentetem.
  4. A sütőt légkeveréses fokozatra állítom és 180 fokos meleg sütőbe teszem a pogikat. Kb 15 perc alatt szépen megsülnek.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése