Ma keresgéltem a receptjeim között (konkrétan a papírfecnik között 😁) és rátaláltam a kolbászos csiga receptjére. Már nagyon régen csináltam és igazából bármivel meg lehet tölteni. Egyszerű, de nagyszerű finomság vacsira.
Hozzávalók:
- 600 g liszt
- 2 tk. só
- 1 tojás
- 0,5 dl olaj
- 1dl tej
- 3 dkg élesztő
- kb 1.5 dl víz ( a liszt minőségétől függ)
Töltelék:
- 2 ek olvasztott vaj
- kolbász
- sajt
Elkészítés
- A langyos tejbe elkeverek 1 tk. cukrot, belemorzsolom az élesztőt, hagyom felfutni.
- A liszthez hozzákeverem a sót, majd összegyúrom a többi összetevővel. Lágy tésztát készítek, akkor jó ha már nem ragad az edény falához.
- Letakarom és duplájára kelesztem.
- A megkelt tésztát kinyújtom, megkenem olvasztott vajjal, rászórom a kolbászdarabokat, amit én aprítógépben szoktam felaprítani, majd megszórom sok sajttal. Majd a tésztát feltekerem.
- Általában egyszerűen felszeletelem, de ezúttal csak minden második szeletet vágtam át teljesen, így dupla csigáim lettek.
- Sütőpapiros tepsire teszem, pihentetem még egy kicsit, míg a sütő felmelegszik 200 fokra.
- Sütés előtt még szórok a tetejükre egy kis sajtot és mehet a forró sütőbe. Légkeveréses fokozaton 15-20 perc alatt szép pirosra sütöm őket.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése