2020. október 22., csütörtök

Baconnel és sajttal töltött koszorúk

 Gyors vacsi receptet hoztam most Nektek. Volt egy csomag szeletelt bacon a hűtőben, amit megkívántam. Gondoltam csinálok belőle valamit, ez lett az eredmény:


Hozzávalók:

  • 25g friss élesztő
  • 2dl tej
  • 1tk. cukor
  • 500 g liszt
  • 1tk. só
  • 1dl olaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • sajt ízlés szerint
  • + 1 felvert tojás a lekenéshez és szezámmag a szóráshoz 
Elkészítés:
  1. A tejet meglangyosítom, belekeverek 1tk cukrot és belemorzsolom az élesztőt, majd hagyom felfutni.
  2. Egy tálban összekeverem a lisztet a sóval, majd mehet bele a tojás, az olaj és az élesztős tej. Jól kidolgozom a tésztát, majd kb 20 percet pihentetem.
  3. Míg pihen a tészta a bacont feldarabolom, 12 részre osztom és lereszelem a sajtot.
  4. A pihentetés után a tésztát 12 részre osztom, majd ezeket a tésztadarabokat téglalap alakúra nyújtom. A tészta aljába teszek egy adag bacont és  reszeltsajtot. A téglalap másik oldalát bevagdosom, majd a tésztát a töltelékes felétől felfele feltekerem. A feltekert tésztából csigát formázok. A koszorúkat sütőpapiros tepsire sorakoztatom, lekenem felvert tojással és megszórom szezámmaggal.
  5. A sütőt légkeveréses fokozatra állítom és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütöm. 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése