Ez szintén fehérje-mentő süti, én egyből két adagot csináltam belőle és bejött a családnak! Fém dobozba rakva sokáig eláll.
Hozzávalók:
- 3 tojásfehérje
- 150 g porcukor
- 200 g darált dió
- 1 csipet só
- 1 tábla étcsoki + 1 ek. vaj
Elkészítés:
- A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, majd fokozatosan hozzá dolgozom a porcukrot is (szintén gépi habverővel).
- A diót fokozatosan keverem bele, óvatosan fakanállal, hogy a hab ne törjön össze.
- Habzsákba teszem a tésztát és sütőpapíros tepsire kis halmokat nyomok.
- A sütőt légkeveréses fokozatra állítom, és 175 fokra előmelegítem. A 175 fokos sütőben kb 15 perc alatt kisütöm a sütiket.
- Vízgőz felett megolvasztom a csokit 1 ek vajjal, majd a kihűlt sütik egyik felét belemártom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése