Ha marad tojásfehérjétek ajánlom próbáljátok ki ezt a receptet! Amaretti az olaszok mandulás teasüteménye, amit általában kávézókban a kávé mellé szoktak adni. Gondoltam kipróbálom, és bejött a családnak! A gyerekek ezt kaptak macikávé mellé, persze ők még utána is rájártak!
Hozzávalók:
- 20 dkg mandula
- 2db tojásfehérje
- 180 g porcukor
- 1 tk. vaníliaaroma
- 1 csipet só
Elkészítés:
- A tojás fehérjéket kemény habbá verem egy csipet sóval.
- Hozzáadom a porcukrot és a vaníliaaromát.
- A mandulát aprítógépben jól összeaprítom.
- Ezután a mandulát fakanállal belekeverem, óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
- A tésztát habzsákba töltöm, és kis halmokat nyomok sütőpapírral kibélelt tepsire.
- A sütőt légkeveréses fokozatra állítom és 180 fokon kb. 15 perc alatt kisütöm a kekszeket.
Alapvetően sokáig elál, csak egy jól zárható edénybe kell tenni a sütiket. Nálunk sok nem maradt, két kismanómnak nagyon ízlett.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése