2020. október 19., hétfő

Amaretti

Ha marad tojásfehérjétek ajánlom próbáljátok ki ezt a receptet! Amaretti az olaszok mandulás teasüteménye, amit általában kávézókban a kávé mellé szoktak adni. Gondoltam kipróbálom, és bejött a családnak! A gyerekek ezt kaptak macikávé mellé, persze ők még utána is rájártak! 

Hozzávalók:
  • 20 dkg mandula
  • 2db tojásfehérje
  • 180 g porcukor
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • 1 csipet só
Elkészítés:
  1. A tojás fehérjéket kemény habbá verem egy csipet sóval. 
  2. Hozzáadom a porcukrot és a vaníliaaromát.
  3. A mandulát aprítógépben jól összeaprítom.
  4. Ezután a mandulát fakanállal belekeverem, óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
  5. A tésztát habzsákba töltöm, és kis halmokat nyomok sütőpapírral kibélelt tepsire.
  6. A sütőt légkeveréses fokozatra állítom és 180 fokon kb. 15 perc alatt kisütöm a kekszeket.

Alapvetően sokáig elál, csak egy jól zárható edénybe kell tenni a sütiket. Nálunk sok nem maradt, két kismanómnak nagyon ízlett.


This entry was posted in

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése