2023. szeptember 28., csütörtök

Almás pite

 Többféle almás pite recepttel találkoztam már, többet is kipróbáltam, de ez lett a favorit. Egy ilyen tepsi pite nálunk egy nap alatt el is fogy.


Hozzávalók:

Töltelék:

  • 2 kg alma
  • 220 g cukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliaás pudingpor
Tészta:
  • 500 g liszt
  • 250 g margarin
  • 125 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál tejföl
+zsemlemorzsa, tojássárgája, porcukor

Elkészítés:
  1. A töltelékhez az almát meghámozom, lereszelem. Hozzáadom a cukrot, fahéjat, citromhéjat, majd közepes hőfokon addig párolom, míg a levét elfővi (kb 30-40 perc). Majd belekeverem a pudingport és  hagyom kihűlni.
  2. A tészta hozzávalóit jól kidolgozom, két cipót formázok belőle, fóliába csomagolom és egy órára hűtőbe rakom.
  3. A két cipót sütőpapíron ugyanakkorára nyújtom, majd az egyiket tepsibe  húzom és megszurkálom villával, megszórom zsemlemorzsával.
  4. Eloszlatom rajta az almás tölteléket.
  5. Végül befedem a másik tésztalappal. Ezt megkenem tojással és megszurkálom villával.
  6. Mehet is a 180 fokra előmelegített, alsó-felső sütési módra állított sütőbe. Kb 30-40 perc alatt készre sütöm.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése