Többféle almás pite recepttel találkoztam már, többet is kipróbáltam, de ez lett a favorit. Egy ilyen tepsi pite nálunk egy nap alatt el is fogy.
Hozzávalók:
Töltelék:
- 2 kg alma
- 220 g cukor
- 1 tk fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliaás pudingpor
Tészta:
- 500 g liszt
- 250 g margarin
- 125 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 2 tojás sárgája
- 2 evőkanál tejföl
+zsemlemorzsa, tojássárgája, porcukor
Elkészítés:
- A töltelékhez az almát meghámozom, lereszelem. Hozzáadom a cukrot, fahéjat, citromhéjat, majd közepes hőfokon addig párolom, míg a levét elfővi (kb 30-40 perc). Majd belekeverem a pudingport és hagyom kihűlni.
- A tészta hozzávalóit jól kidolgozom, két cipót formázok belőle, fóliába csomagolom és egy órára hűtőbe rakom.
- A két cipót sütőpapíron ugyanakkorára nyújtom, majd az egyiket tepsibe húzom és megszurkálom villával, megszórom zsemlemorzsával.
- Eloszlatom rajta az almás tölteléket.
- Végül befedem a másik tésztalappal. Ezt megkenem tojással és megszurkálom villával.
- Mehet is a 180 fokra előmelegített, alsó-felső sütési módra állított sütőbe. Kb 30-40 perc alatt készre sütöm.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése