Imádjuk a lángost, télen-nyáron, mindig. Itt egy nagyon régi receptem, mindig így készítem, kedvenc! Nagy adag, de a megmaradt nyers tésztát olajos zacskóba teszem és berakom a hűtőbe, másnap sütöm ki, ugyanolyan finom.
Hozzávalók:
- 5dl tej
- 30 g élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 1 kg liszt
- 3 db tojás
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint
Elkészítés:
- 1 dl tejet felmelegítek, belekeverem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt, hagyom felfutni.
- A lisztben elkeverem a sót, a tejfölt, tojásokat, az élesztős tejet, majd a többi tej hozzáadásával rugalmas tésztát készítek belőle.
- A kidolgozott tésztát langyos helyen kb. 1 órán át pihentetem.
- Az olajat felhevítem majd a tésztából gombócokat szaggatok ki, nyújtom és a forró olajban megsütöm.
- Fokagymával, tejföllel, sajttal kínálom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése