2022. április 6., szerda

Lángos

 Imádjuk a lángost, télen-nyáron, mindig. Itt egy nagyon régi receptem, mindig így készítem, kedvenc! Nagy adag, de a megmaradt nyers tésztát olajos zacskóba teszem és berakom a hűtőbe, másnap sütöm ki, ugyanolyan finom.



Hozzávalók:

  • 5dl tej
  • 30 g élesztő
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 kg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • só ízlés szerint
Elkészítés:
  1. 1 dl tejet felmelegítek, belekeverem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt, hagyom felfutni.
  2. A lisztben elkeverem a sót, a tejfölt, tojásokat, az élesztős tejet, majd a többi tej hozzáadásával rugalmas tésztát készítek belőle.
  3. A kidolgozott tésztát langyos helyen kb. 1 órán át pihentetem.
  4. Az olajat felhevítem majd a tésztából gombócokat szaggatok ki, nyújtom és a forró olajban megsütöm.
  5. Fokagymával, tejföllel, sajttal kínálom.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése