Egyik kedvenc gyors vacsireceptem. Ha gyorsan valami frisset akarok sütni vacsira, akkor ezt a receptet veszem elő. Gyakorlatilag bármivel meg lehet pakolni, ami a hűtőben van. Nem kell keleszteni és gyorsan kész.
Hozzávalók (8 lepénykéhez):
- 230 g teljeskiörlésű búzaliszt
- 230 g fehérliszt
- 16 g sütőpor
- 2 tk só
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g tejföl
Megjegyzés: Ezt a észtát szerintem simán fehérliszttel is el lehet készíteni (azoknak, akik nem szeretik a teljeskiörlésű liszteket), de például én készítettem már tönkölybúzalisztből is, úgy is nagyon finom.
Elkészítés:
- Nagyon egyszerű elkészíteni: összekeverem a száraz összetevőket, fokhagymanyomón keresztül belenyomom a fokhagymát, majd összegyúrom a tejföllel.
- Az így elkészült tésztát nem kell keleszteni, pihentetni sem. Egyből 8 részre osztom és kezemmel tenyérnyi lepényeket formázok, melyeket sütőpapíros tepsire sorakoztatok.
- Ezt követően pedig egyszerűen megpakolom, bármivel, ami a hűtőmben van. Általában sonkát kockázok fel, lilahagymát, vagy kolbászt, bacont szórok rá. Rádobok 1-2 koktélparadicsom szeletet, vagy feketeerdő sonkát, végül reszelek rá sajtot.
- Mehet is a 220 fokra előmelegített, gőzös sütőbe, ahol légkeveréses fokozaton 12-15 percig sütöm.
Tönkölybúzás változat:
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése