Először is le kell szögeznem, nem vagyok egy tortakirálynő. Még tavasszal mikor bezártak a cukrászdák Ádikám szülinapjára kellett csinálnom tortát. Az jól sikerült, így most Anna is anya által készített tortát kért a születésnapjára, de hogy milyen legyen, rámbízta. Megnéztem a kamránkban milyen csokik vannak és láttam, hogy annyi a kinder csoki, hogy tuti nem tudják egyhamar megenni. Így született meg ez a torta...
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 db tojás
- 120 g cukor
- 120 g liszt
Krém:
- 500 g mascarpone
- 200 g kinder csokoládé
- 6 dl habtejszín
- 5 csapott ek. porcukor
- 4 csomag kider bueno
Díszítés:
- A tésztához a tojás fehérjéket konyhai robotgéppel elkezdem verni, apránként adagolva hozzá a cukrot. Kemény habbá verem.
- A tojás sárgákat habosra keverem, majd lapáttal óvatosan beleforgatom a fehér, kemény habba.
- Ezt követően több, kisebb részletben beleszitálom a lisztet, és óvatosan elkeverem, vigyázok arra, hogy a habot ne törjem össze.
- Egy sütőpapírral kibélelt/ kivajazott tortaformába teszem a tésztát.
- A sütőt előmelegítem 180 fokra, légkeveréses fokozaton 35-40 percig sütöm a tortalapot.
- Ha a tészta megsült, majd kihűlt, 3 egyenlő lapba vágom.
- A krémhez a kindercsokit vízgőz felett megolvasztom, majd a mascarpone-hez keverem.
- A habteszínt kb 5 csapott evőkanál porcukorral kemény habbá verem, majd több adagban a mascarpone-s csokis krémhez keverem.
- A kinder bueno-kat felszelem/feldarabolom.
- Az alsó tortalapot megkenem a krémmel, majd az előzőleg feldarabolt csokikat rászórom. Erre teszem rá a következő lapot, majd ezzel is a fenti módon járok el.
- Végül rárakom a felső tortalapot és azt is megkenem, valamint a torta oldalát is bevonom a krémmel.
- Ezt követően már csak a díszítés van hátra. Vízgőz felett megolvasztom az étcsokit 2 evőkanálnyi olajjal vagy vajjal. A megolvasztott csokival meglocsolom a tortámat. Be lehet vonni az egészet, hagyni, hogy teljesen lecsorogjon a csoki az oldalán, de lehet csak a tetejére tenni a csokit. Én most úgy készítettem, hogy látszódjanak a lecsorgó csokicseppek.
- Habtejszínt ízlés szerinti cukorral vagy hulalát kemény habbá verek, ezzel és kinder buenoval díszítem a tortát.
Mivel Annámnak készült a torta, ezért egy kicsit kidekoráltam még:
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése