2021. január 6., szerda

Cake pop~Sütinyalóka

 Gyerekzsúrok (és úgy általában házibulik) hatalmas kedvence nálunk a cake pop, más néven sütinyalóka. Mivel a gyerekek nagy kedvence a kókuszgolyó, ezért nekem ez szokott az alapja lenni, aztán be lehet vonni ét-, tej- vagy fehércsokival, és ízlés szerint lehet dekorálni csokidarával, dekorgyönggyel, cukorkával.


Hozzávalók:

  • 500 g darált háztartási keksz
  • 100 g porcukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 100 g vaj
  • 2 dl tej
Dekoráláshoz
  • 200 g étcsokoládé (de lehet tej vagy fehércsoki is)
  • vaj
  • cukorka/csokidara
  • hurkapálcika/szívószál

Elkészítés:
  1. A darált háztartási kekszet elkeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval, a szobahőmérsékletű vajjal, a tejjel és a rumaromával.
  2. Nedves kézzel golyókat formálok belőle és egy picit beteszem a hűtőbe pihenni.
  3. Míg a golyók pihennek, egy kis vajon folyamatosan kevergetve megolvasztom a csokoládét, előkészítem a pálcikákat, én hungarocellből szoktam készíteni egy kis "oázist" amibe beleszurkodom a kész nyalókákat, de ennek hiányában egy pohár is megteszi, amibe beleállítom őket.
  4. Először az olvasztott csokiba bemártom a pálcikát és így szúrom fel a golyóra, majd félre rakom pihenni, hogy megszilárduljon a csoki. 
  5. Az így elkészült nyalókákat óvatosan belemártom az olvasztott csokiba, majd megszórom cukorkával.
  6. Pohárba teszem/hungarocellbe szúrom és körülbelül 1 órára hűtőbe rakom.





This entry was posted in

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése