Bevallom őszintén soha nem rajongtam a túrógombócért... eddig. A menzán nem volt nyerő, és valahogy a nagymamám túrógombóca se volt az igazi. Most megkívántam, így készítettem egy adagot. Hát nekem olyan jól esett! Tényleg puha, könnyű, abszolút nem tömény túrógombócot sikerült összehoznom.
Hozzávalók:
- 500 g túró
- 3 db tojás
- 70g búzadara
- 2 csipet szódabikarbóna
- 1 csipet só
- zsemlemorzsa és olaj a hempergetéshez
- tejföl és porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
- A túrót jól összedolgozom a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával.
- A 3 tojásfehérjét kemény habbá verem, és óvatosan beleforgatom a túrós masszába.
- A maszát kb 2-3 órára a hűtőbe teszem pihenni.
- Vizes kézzel gombócokat formázok belőle és bő forrásban lévő vízbe teszem, kb 15 percig főzöm.
- Pirított szemlemorzsába hempergetem.
- A tejfölbe ízlés szerinti mennyiségben porcukrot keverek és ezzel együtt tálalom a gombócokat.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése