2020. december 12., szombat

Pihe puha túrógombóc

 Bevallom őszintén soha nem rajongtam a túrógombócért... eddig. A menzán nem volt nyerő, és valahogy a nagymamám túrógombóca se volt az igazi. Most megkívántam, így készítettem egy adagot. Hát nekem olyan jól esett! Tényleg puha, könnyű, abszolút nem tömény túrógombócot sikerült összehoznom. 


Hozzávalók:

  • 500 g túró
  • 3 db tojás
  • 70g búzadara
  • 2 csipet szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • zsemlemorzsa és olaj a hempergetéshez
  • tejföl és porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
  1. A túrót jól összedolgozom a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával.
  2. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verem, és óvatosan beleforgatom a túrós masszába.
  3. A maszát kb 2-3 órára a hűtőbe teszem pihenni.
  4. Vizes kézzel gombócokat formázok belőle és bő forrásban lévő vízbe teszem, kb 15 percig főzöm.
  5. Pirított szemlemorzsába hempergetem.
  6. A tejfölbe ízlés szerinti mennyiségben porcukrot keverek és ezzel együtt tálalom a gombócokat.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése