2020. november 10., kedd

Krumplilángos

 Hatalmas kedvencünk a krumplilángos, főleg ha marad egy kis krumplipüré és el kell tüntetni. 😀 Viccet félretéve, tényleg nagyon finom és szinte bármit lehet rá tenni.


Hozzávalók:

  • 1kg krumpli
  • 2ek vaj
  • 1dl tej
  • 1 tojás
  • só ízlés szerint
  • liszt, amennyit felvesz (ez a krumplitól függ)
  • feltétnek: tejföl, kockázott bacon, lilahagyma
Elkészítés:
  1. A krumplit meghámozom, sós vízben megfőzöm és krumplinyomóval jól összenyomom, kidolgozom.  Beledolgozom a vajat és tejet, hagyom kihűlni.
  2. Ha kihűlt a krumpli, hozzákeverem a tojást, majd lisztet adok hozzá, szép fokozatosan, míg a tészta már nem ragad a kezemhe.
  3. Kisebb darab tésztákat tépek le és nagy tenyérnyi köröket formázok belőle.
  4. Egy serpenyőt (én palacsintasütőt szoktam) megkenek egy kis olajjal, felforrósítom és a lángos mindkét oldalát megsütöm rajta néhány perc alatt.
  5. Miközben sülnek a lángosok egy másik serpenyőben a kockázott bacont kisütöm, felszelem a lilahagymát. Ha megsült a lángos megkenem tejföllel és megszórom baconnel és lilahagymával.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése