Hatalmas kedvencünk a krumplilángos, főleg ha marad egy kis krumplipüré és el kell tüntetni. 😀 Viccet félretéve, tényleg nagyon finom és szinte bármit lehet rá tenni.
Hozzávalók:
- 1kg krumpli
- 2ek vaj
- 1dl tej
- 1 tojás
- só ízlés szerint
- liszt, amennyit felvesz (ez a krumplitól függ)
- feltétnek: tejföl, kockázott bacon, lilahagyma
Elkészítés:
- A krumplit meghámozom, sós vízben megfőzöm és krumplinyomóval jól összenyomom, kidolgozom. Beledolgozom a vajat és tejet, hagyom kihűlni.
- Ha kihűlt a krumpli, hozzákeverem a tojást, majd lisztet adok hozzá, szép fokozatosan, míg a tészta már nem ragad a kezemhe.
- Kisebb darab tésztákat tépek le és nagy tenyérnyi köröket formázok belőle.
- Egy serpenyőt (én palacsintasütőt szoktam) megkenek egy kis olajjal, felforrósítom és a lángos mindkét oldalát megsütöm rajta néhány perc alatt.
- Miközben sülnek a lángosok egy másik serpenyőben a kockázott bacont kisütöm, felszelem a lilahagymát. Ha megsült a lángos megkenem tejföllel és megszórom baconnel és lilahagymával.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése